De hovenier prijzen

Een hovenier doet vele verschillende zaken. Zo kan een hovenier uw tuin ontwerpen en ook uw tuin aanleggen. Daarnaast kan een hovenier ook nog eens uw tuin gaan onderhouden. Het is goed om de verschillende opties te ontdekken.  Alle drie de onderdelen komen met hun eigen hovenier prijzen. En dat is natuurlijk goed om te weten. Het is mooi om de verschillende onderdelen te ontdekken om een mooie tuin te krijgen en te houden. En natuurlijk ook welke kosten hiermee gepaard gaan. Laten we de drie onderdelen bespreken en ook welke hovenier prijzen hierbij gelden.

Het tuinonderhoud en de hovenier prijzen

Een tui ontwerpen door een hovenier gebeurd vaak voor een vast bedrag. De hovenier kijkt naar het aantal vierkante meters om op basis daarvan de prijs te bepalen. In de regel geldt voor een tuin van 300 vierkante meter een prijs van 250 tot 500 euro inclusief de btw. Een andere stelregel is dat er 2 euro per vierkante meter tuin gerekend word. Een ontwerp voor een tuin van 500 vierkante meter zou dan 1.000 euro kosten inclusief btw.

De tuinaanleg en de hovenier prijzen

Het ontwerpen van de tuin is de eerste fase. Hierna geldt een prijs voor de aanleg van de tuin. De kosten en prijzen van de tuinaanleg verschillen sterk. Als u veel dure planten heeft dan zal het een stuk duurder zijn dan wanneer u alleen maar gras in uw tuin heeft. In de regel kost iedere vierkante meter tuin 50 tot 100 euro (inclusief btw, arbeidsuren en materiaal). Een tuin van 100 vierkante meter kost dus 5.000 tot 10.000 euro inclusief btw.

Het tuinonderhoud!

Het onderhoud van de tuin is vaak niet zo duur. Het is mooi om uw tuin in ieder geval een paar keer per jaar weer mooi in de stijl van het ontwerp te laten maken. Een hovenier zal deze werkzaamheden vaak op uur basis afrekenen. Het uurtarief van een hovenier is 40 tot 55 euro inclusief btw. U kunt ook een abonnement nemen bij veel hoveniers voor het onderhoud van uw tuin. U krijgt dan vaak een stukje korting op het uurtarief.

Eventuele extra kosten

Soms worden ook de voorrijkosten in rekening gebracht. Daarnaast kan het zijn dat er extra kosten zijn voor het plaatsen van zand en bloembollen en dergelijke. Als u de exacte prijs wilt weten kunt u het beste meerdere offertes van hoveniers vergelijken. Zo bespaart u namelijk tot wel 30% op de kosten.